Bootylicious i Frognerparken

Å trene alene er kjedelig. Personlig trener er altfor dyrt. Motivasjonen er ikke på topp og resultatene uteblir. Det er mange faktorer som får oss til å se mørkt på treningen. I Oslo har en jente merket seg akkurat dette. I fjor startet hun Girls Fitness Bootcamp i Frognerparken.

-Jeg startet Girls Fitness Bootcamp sommeren 2010 da jeg syntes dette var et treningstilbud som manglet for oss jenter. Jeg synes selv det er utrolig deilig å trene ute, og har brukt Frognerparken som treningsarena i mange år.

Tine Oppedal (25) fra Oslo jobber som personlig trener og studerer medisin grunnfag, og til høsten begynner hun på Ostepati-studiet. Tine har merket seg at veldig mange unge jenter sliter med motivasjonen for å komme i gang med treningen, eller at de trener mye uten at de får de resultatene de ønsker seg. Disse jentene kunne nok godt tenke seg personlig trener, men synes det blir altfor dyrt. Med Girls Fitness Bootcamp mener Tine at hun har laget et rimelig og alternativt treningstilbud, hvor hovedfokuset er at treningen skal være gøy og foregå i fellesskap.

Tine Oppedal er initiativtaker til Girls Fitness Bootcamp i Oslo

-Målet mitt er å gå litt “back to basic”, ved å gjøre treningen enkel, hard og fornuftig, sier Tine, og legger vekt på at det absolutt er mulig å ha det gøy samtidig som man trener.

Konseptet går ut på at de sammen i en gruppe trener ute i en Bootcamp-setting og motiverer hverandre. Alle som er med får hjelp til å sette opp en kostholdsplan og å legge opp trening som passer for dem. Sammen bruker de Frognerparken til å trene intervaller og sirkeltrening med bruk av baseøvelser og egen kroppsvekt.

Dårlig kosthold gir dårlige resultater
Alle som er med på treningen får kostholdsråd og tips om hvordan de kan endre på matvanene for å få de beste resultatene. Tine er også personlig veldig opptatt av kosthold.
– Gode treningsresultater kommer ikke uten at du har et godt og velbalansert kosthold som står i stil til dine treningsmål, slår Tine fast.

Selv om man er flink til å komme seg på trening og trene regelmessig, så er det lett å miste motivasjonen dersom resultatene uteblir. Som regel er det ikke treningen det er noe i veien med, men et dårlig kosthold, mener Tine.

-Du er ikke sunn når du lever på salat og Cola light, og du blir heller ikke stram og veltrent. Du må ha et balansert, næringsrikt og godt kosthold for å fungere optimalt og ikke minst for å få resultater på treningen.

Hvem er Fitness Bootcamp-jenta?
Hun som er lei av å trene alene på et treningsstudio uten resultater, eller ikke klarer å finne motivasjonen til å komme i gang, er den typiske Fitness Bootcamp-jenta, mener Tine.

-Treningen legges opp slik at du kan være med uansett treningsbakgrunn. Jeg vil at jenter skal føle seg velkomne uansett størrelse, eller  tidligere erfaringer, sier Tine, og understreker at dette er noe som passer for alle.

Det vil si – ikke absolutt alle, for dette er jo som navnet tilsier et treningstilbud kun for jenter. Så hvorfor er det bare jenter som får være med?

– Grunnen til at jeg ønsker å fokusere på jenter er fordi jeg ser at de kanskje sliter litt med å finne en god balanse.  Jenter er kjempe flinke til å trene mye men har konstant dårlig samvittighet for at de ikke trener mer. Det de kunne vært flinkere til er å bruke den tiden de har litt mer fornuftig, og det kan jeg hjelpe de med. Det området de fleste også glemmer er kosten, sier Tine.

Bitt av basillen
Tine har trent aktivt lenge, og selv om Girls Fitness Bootcamp foreløpig bare foregår på sommerstid, så utnytter hun treningsmulighetene om vinteren også.  Med Tryvann Skisenter som nærmeste nabo, så har alpint og snowboard vært en viktig vinteraktivitet hele oppveksten. Hvis det er interesse for det i år, så ønsker hun å fortsette Girls Fitness Bootcamp også til vintersesongen. Tidligere jobbet Tine en stund på Elexia teningssenter, hvor hun så tok utdannelsen som personlig trener på Akademiet for Personlig Trening i Oslo.


-Da var jeg bitt av basillen, smiler Tine.

Nå trener hun fire ganger i uken, og bruker mye tid på styrketrening. Det som motiverer henne mest er resultatene.

-Hvis jeg sier jeg elsker trening, så høres det kanskje veldig teit ut, men jeg elsker virkelig hvordan det får meg til å føle meg. Jeg blir glad, ser mer positivt på ting, føler meg sterkere og at jeg kan oppnå mer. Når jeg ser at jentene jeg trener når målene sine, så er dette også utrolig motiverende for meg, sier Tine.

Hopp i det!
Det er Tines beste treningstips. Et tips er også å få hjelp av noen som er er flinkere enn deg selv, og å ikke henge seg opp i småting og komme med unskyldninger hele tiden.

-Vi er ikke bygd for å sitte foran PC eller ligge i sofaen hele dagen. Vi blir ikke lykkelige eller særlig sunne av det, så det er en god idé å finne en treningsform du liker, få litt hjelp og veiledning og så setter du i gang, oppmunterer Tine.

Å ha et mål å jobbe mot er også en viktig motivasjonsfaktor. Hun har derfor meldt seg på Oslo halvmaraton som går av stabelen 24. september.

-Jeg utfordrer alle som er med i Bootcamp i sommer til å også melde seg på, så vi sammen kan jobbe mot dette og fullføre løpet sammen, avslutter Tine.