Her er to gode og ikke minst kreative oppskrifter som både kan brukes som dessert og snacks etter trening.
Sommeren betyr utetrening og løpere i parker og langs veier. Samfunnet er også på vei ut av pandemien, og vi begynner så smått å trene sammen, spise sammen og hygge oss sammen med de nærmeste. Skyr®-produktene har en perfekt blanding av karbohydrater og proteiner og de oppskriftene vi presenterer her fungerer like godt som restitusjonsmat som til snacks etter en god treningsøkt.
Skyr® kan brukes til så mangt, bli inspirert og motivert til å lage noe godt selv, bare fantasien setter grenser
Bananbrød med squash og SkyrⓇ Luftig Sitron
Dette bananbrødet blir skikkelig moist og både smaker og lukter friskt av sitronen. Perfekt snack både før og etter trening, eller når du har lyst på noe godt.
Ingredienser
- 2 egg
- 4 dl havregryn
- 4 ss maple sirup eller annen søtning
- ½ ts salt
- saften av ¼ sitron
- Revet skall av ½-1 sitron
- ½ ts kardemomme
- ¼ ts allehånde
- ½ ts ingefærpulver
- 2 bananer
- ½ revet squash
- 1 beger SkyrⓇ Luftig Sitron
- ½ ts bakepulver
- 2 ss chiafrø
- 1-2 ss tahini (eller mandelsmør)
Topping: 3-4 ss frosne eller ferske blåbær
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en food processor (bortsett fra squash og blåbær) og blitz til jevn røre. Riv i squashen og bland godt. Fordel røren i en liten bakepapirkledd brødform, og ha frosne eller ferske blåbær over som du dytter lett ned i røra. Stek i forvarmet ovn i ca 45-50 minutter på 185 grader. Avkjøl og server. Kan fint fryses.
Chiapudding med SkyrⓇ Bringebær Panna Cotta
1 porsjon
Denne chiapuddingen har høyt innhold av proteiner, en god dose fiber samt sunne fettsyrer fra chiafrøene. Det blir den perfekte desserten eller som snack any time!
Ingredienser
- 1 beger SkyrⓇ Bringebær Panna Cotta
- 1 beger (bruk det tomme Skyr®-begeret til å måle opp med) frosne bringebær
- 1 ss chiafrø
- Topping
Hakkede pistasjenøtter + mørk sjokolade og flere bringebær.
Fremgangsmåte:
Rør sammen 1 beger Skyr®, de frosne bærene og chiafrøene. Det blir en ganske tjukk masse. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer slik at bringebærene tiner og chiafrøene før svelle litt. Rør lett rundt før servering og topp med hakkede pistasjnøtter, hakket mørk sjokolade og litt flere bær.