Slik blir skituren en suksess

Stødig i sporet med revolusjonerende ankelstøtteteknologi.

I tillegg til å treffe med smøringen – dersom du er av de som fortsatt ikke sverger til felleski – og ha et skipar som passer deg og ditt bruk, er riktig skistøvel svært avgjørende for at skituren skal bli en positiv opplevelse. Det er for eksempel lite som er mer frustrerende enn å få gnagsår, oppleve at skoen klemmer eller ikke få den støtten du trenger på skituren.

Fra kombisko til ankelstøtte

Mens vi tidligere har vært kjent med kombistøvler eller maraton-modeller, innfører Alpina nå begrepet AS, eller ankelstøtte. Fra å ha vært et alternativ til både klassisk og skøyting eller lange løp med mye staking, er fokuset lagt på tradisjonelle klassiskstøvler med mer støtte. Og enten du er turløper, mosjonist eller konkurranseløper finnes det en modell for deg.

Mens de kjente ECL og CCL Maraton-modellene hadde en oppbygd ankelstøtte på innersiden av skoen, er støtten i arvtagerne Pro Classic AS og Comp Classic AS nå trukket opp på begge sider av støvelen. Det gir enda bedre sidestabilitet enn tidligere og langt mer støtte enn hva du vil få i en tradisjonell klassisksko. Er du for eksempel litt engstelig i utforbakkene kan dette være støvelen som gir deg tryggheten du trenger.

ACL AS er det nye navnet på A Combi, men bør som Pro Classic AS og Comp Classic AS også ses på som et rent klassiskalternativ med mer støtte. Den største skøytegleden og de beste skøyteopplevelsene får du nemlig i en ren skøytestøvel, mens ACL AS er et utmerket alternativ til turløperen som ønsker mer sidestabilitet i klassiskstøvelen.

I Pro og Comp-serien finner vi også et helt nytt yttertrekk, helt fritt for PVC. Det er, i tillegg til å være mer miljøvennlig, mer pustende og holder deg dermed tørrere og varmere på beina enn tidligere. Alle tre modellene har også fått en helt ny Alpina-såle med overlegen stabilitet. 

Alpina Pro Classic AS

Str.: 35-50

Farge: Rød/svart

Veil. uts. pris: kr. 6.299,- NÅ kr 3999,-

Passer perfekt for aktive skiløpere som vil ha noe av det beste på markedet. Lett, varm og komfortabel med Alpinas nye såle for optimal klassisk flex. Pro Classic AS er arvtageren til den kjente ECL Maraton-modellen. Med sidestøtter i karbon og en forhøyet innersokk er du sikret maksimal støtte uten at det går utover klassiskteknikken.


Alpina Comp Classic AS

Str.: 35-49

Farge: Rød/svart

Veil. uts. pris: kr. 4.499,- NÅ kr 2999,-

Lett, varm og komfortabel støvel som passer perfekt for de med litt bred fot, og som vil ha noe av det beste på markedet. Comp Classic AS er arvtageren til den kjente CCL Maraton-modellen. Med sidestøtter i injisert karbon og en forhøyet innersokk er du sikret maksimal støtte uten at det går utover klassiskteknikken.


Alpina ACL AS/ACL EVE AS

Str.: 35-50 / 35-42

Farge: Svart/rød og Svart/blå

Veil. uts. pris: kr. 2.599,- NÅ kr 1625,-

En svært populær klassiskstøvel med ekstra god støtte på anklene. Passer til lange skiturer og trening, og til de som trenger en mer stabil støvel til krevende utforkjøringer. EVE er damemodellen.


70 år med kunnskap

Alpina har i 70 år vært markedsledende produsent av funksjonalitet og design innen skisko og støvler. Som en av verdens mest kjente skomerker innenfor skisport, bruker de all sin kunnskap og kreativitet på stadig å videreutvikle gode løsninger og fremragende teknologi. Alpina er eneste produsent som kun spesialiserer seg på sko, og er skomakere.