Ny turkamerat fra Merrell

Lurer du på hvilken tursko du bør velge til sommerens turer? Vi har testet Merrell Moab Speed GTX – en lett og komfortabel sko med meget godt grep på alle typer underlag.

Turskoen Merrell Moab Speed GTX sitter godt fra første stund og har god passform. Den har særdeles godt grep på alle underlag, spesielt glatte steiner og vått fjell.

Skoene har meget god demping som gjør det lett og gå lange turer i enkelt terreng. Selv om dette er en skikkelig tursko så har skoen en lav vekt som gjør den optimal og gå med på både korte og raske turer, samtidig som den veldig god på lange turer.

Siden dette er en lav tursko er det å foretrekke å bruke denne på sti og i terreng hvor det ikke er alt for krevende å bevege seg. Skal man ut i tøffere terreng er det en fordel å bruke tursko med ankelstøtte, spesielt hvis man skal gå med tung sekk.

Fakta:

  • Vanntett-GORE-TEX®
  • Vekt per sko: 290 gram
  • uttagbar inne-såle
  • Drop 10 mm
  • 100% Resirkulerte lisser
  • Veganvennlig
  • Yttersåle er av Vibram EcoStep – som gir meget bra grep og er i 30% gjenvunnet materiale.

En skikkelig tursko

En av turene gikk i skikkelig regnvær og vi var nødt til å krysse både våt myr og små bekker. Skoen trakk ikke inn vann og vi ble ikke våt på beina i det hele tatt. Skoen har et yttermateriale laget med GORE-TEX®, som fungerte svært godt.

Vi har i tillegg teste skoen på grusveier og på fjellturer. På langturene på grus og skogsvei kunne vi merke den gode dempingen i sålene noe som gjorde at kilometerene fløy av gårde i usedvanlig godt tempo. Etter mann har gått noen kilometer føltes det ikke som man har noen robuste vanntette tursko på beina. De føltes som et par joggesko og det gikk lekende lett videre gjennom marka.

Skoene imponerte aller mest ute i terrenget. I bratte bakker med våte fjell og glatte steiner merket du heller ikke at du hadde på deg tursko. Turen oppover fjellet gikk som en lek. Siden det var vått og glatt var vi litt bekymret på vei nedover, men også her bestod skoene med glans. Sålen er særdeles sklisikker.

Det er også en stor fordel at Merrell har stort fokus på gjenbruk og veganske materialler i sine nye sko.

Konklusjon

Turskone Merrell Moab Speed GTX er komfortabel fra første tur, gir god støtte, særdeles godt grep og tåler all slags vær.

God tur!