Merrell Moab Speed Thermo sitter perfekt fra første sekund

Merrell sier selv at reisen er viktigere enn selve målet. Med nye Merrell Moab Speed Thermo er vi virkelig spent på neste destinasjon – for denne skoen leverer varene fra første sekund.

Vinterturskoen Merrell Moab Speed Thermo sitter som støpt fra første steg! Vi har testet den på flere sleipt, vått og ruskete underlag for å sjekke om den lever opp til hva den lover.  

Hvilken sko skal du velge i vinter?

Utvalget av vintersko på markedet er stort, men alle typer vintersko har kanskje ikke alle de rette kvalitetene for deg – du trenger en vintersko tilpasset din aktivitet.

Det viktigste å tenke på når du skal gå til innkjøp av en god tur- og vintersko for norske forhold er at den skal være varm.

I tillegg til at den skal holde deg varm, bør også en vintersko kunne håndtere underlaget vi går på i de kaldeste månedene.

Underlaget er ofte preget av snø og is, gjørmete partier eller sleipe blader. Et godt grep som holder deg på beina hele høsten og vinteren er viktig.

Med 40 års erfaring

For Merrell startet det hele i Green Mountains i Vermont for 40 år siden. Nå i 2021 har hele verden fått glede av deres kvalitetssko.

Merrell har hele tiden jobbet for å utvikle seg, ved å omfavne flere aktiviteter i forskjellige miljøer, både i naturen og i byen.

Merrell arbeider hver dag for å følge utviklingen, og design og nye teknikker blir tilpasset i takt med at brukerens behov endrer seg.

Merrell har virkelig levert varene med serien Moab Speed. Gjennom 2021 har de lansert både lave tursko, høye tursko og nå har de altså lansert en vinter-versjon.

Hele serien kjennetegnes ved at de er meget behagelige, robuste og vanntette. I tillegg sørger den grovt mønstrede yttersåla for at du har særdeles godt grep på alle underlag.

Kvalitetsgummien fra Vibram i yttersåla biter seg fast spesielt på glatte steiner og vått fjell – noe som en stor fordel når du skal ut på tur i litt ulendt terreng.

Vi har funnet godfølelsen

Den følelsen! Du kjenner sikkert igjen den følelsen når du tar på deg et par sko og bare kjenner fra første sekund – denne skoen må jeg ha.

Den følelsen får du når du tråkker oppi Merrell Moab Speed Thermo.

Vinterturskoen sitter mykt og komfortabelt mot foten, og man får umiddelbart følelsen av at dette er en sko man vil ut på tur med.

Til tross for at dette er en robust vintersko skapt for mye vær og vanskelige forhold, får man ikke følelsen av at man trasker rundt med et par tunge kolosser på føttene. Den lave vekten gjør at det føles lekende lett å gå på tur med disse – i all slags terreng.

Tidligere var vanntette sko assosiert med noe tungt og stivt. Dagens teknologi gjør det vannavvisende membranet tynt og fleksibelt, og knapt merkbart.

Dempingen fra mellomsåla sørger for at du kan gå i mange kilometer, samtidig som beskyttelsesplaten inne i såla gjør at steinete underlag ikke er noen hindring for føttene dine. Skoen har også forsterkinger rundt kanten, som beskytter tærne ved spark mot steiner og røtter.

Etter flere turer som varte og rakk var vi i tillegg veldig spent på om kulden ville gjøre sitt for at vi skulle bli kalde på føttene, men den gang ei – skoene holdt oss tørre og varme gjennom turene og vi sitter igjen med et mektig godt inntrykk av Merrell Moab Speed Thermo.

Fakta – Merrell Moab Speed Thermo:

 • WATERPROOF membran + WATERPROOF lær, mesh & textil overdel
 • Uttagbar såler i EVA-skum – komfort hele dagen
 • Beskyttelsesplate i såla og forsterkinger rundt skoen – beskytter tærne dine
 • Skoene er polstret med behagelig materialer – langvarig varme og komfort.
 • Vibram Icetrek yttersåle – overlegent grep på glatta
 • 40 % resirkulert mesh-overdel og 100 % resirkulerte lisser og hælkappe – miljøvennlig.
 • WATERPROOF membran + WATERPROOF lær, mesh & textil overdel
 • Uttagbar såler i EVA-skum – komfort hele dagen
 • Beskyttelsesplate i såla og forsterkinger rundt skoen – beskytter tærne dine
 • Skoene er polstret med behagelig materialer – langvarig varme og komfort.
 • Vibram Icetrek yttersåle – overlegent grep på glatta
 • 40 % resirkulert mesh-overdel og 100 % resirkulerte lisser og hælkappe – miljøvennlig.