Suksess i Oslo Løpsfestival med Maxim Sportsernæring

Etter åtte forskjellige løp kan vi feire og gratulere alle med vel gjennomført i Oslo Løpsfestival 2021! Festivalen som åpnet med fem raske kilometer langs Frognerstranda 30.april, har bydd på ulike distanser og løypeprofiler helt frem til finaleløpet langs Hvervenbukta som ble avsluttet 10.oktober. 

Litt om Oslo løpsfestival

Løpsfestivalen består av åtte løp som går over sommerhalvåret 2021. Du velger selv om du kun vil løpe dine favorittløp, eller alle åtte løpene.

Hvert løp er et unikt løp. Delta på ett løp – eller så mange du vil. Som på en festival velger du den godbiten som passer akkurat deg. Ja, så er det noen som vil ha med seg alt – og det er det selvfølgelig muligheter for her. 

Du kan delta alene i klassen SOLO, eller i lagkonkurransen som en DUO eller TRIO.

I DUO og TRIO kan man stille i klassene dame, herre og mix.

Deltar du i minimum fem løp, kan du konkurrere du i sammenlagtserien.

Kroppen har behov for næring under lange løp og harde konkurranser

Det er en fordel og danne seg kunnskap om hvordan kroppen din fungerer før du skal delta i løp eller harde konkurranser. Gjennom treningen din kan du gjøre deg kjent med hvilke råvarer kroppen din responderer best på og hvilke energikilder som gjør at du kan prestere gjennom hele løpet eller konkurransen. Les mer om næring i løp på Maximsport.

Foto: Ian Corless

Vinnere i 2021

Det har vært en fantastisk deltakelse og mye engasjement gjennom hele løpsfestivalen og vi gratulerer følgende vinnere:

SOLO:

Siri Rostoft

Aleksander Reigstad

DUO:

Tjejduon

Team Voldsløkk

Team Xtreme

TRIO:

UlCeVi

Team gabbe

Å løøøøøøøp litt raskere a!

Tips til å forbedre treningen eller konkurransen

  • 1-4 timer før trening bør man innta mat og drikke for å fylle opp karbohydratlagrene og sørge for at væskebalansen er optimal. Det siste måltidet før trening eller konkurranse, ca. 20 min før, bør være lett og karbohydratrikt. Tørket frukt, banan, gels eller energibarer er gode energikilder. Både gels og energibarer vil gi deg mye energi på lite volum, som reduserer risikoen for magevondt.  

Skal du ha en kort treningsøkt på under en time, er det ikke nødvending med energipåfyll under selve treningen. 

Skal du ha en lengre økt på over 1 time, på medium eller hardere intensitet, bør man innta karbohydrater, mineraler og væske under treningen. 

Maxim gels og Maxim sportsdrikke inneholder multiple karbohydratkilder, som glukose og fruktose i ratio 2:1, som gir rask energi, øker prestasjon og fokus under treningen og reduserer risikoen for magevondt ved behov for økt inntak.   

  • Ved å innta karbohydrater og proteiner etter trening, så starter man restitusjonsprosessen og gjør kroppen klar til neste økt. Proteiner vil bidra til gjenoppbyggingen av muskelfibrene og karbohydrater vil fylle opp glykogenlagrene i muskelen. 
  • Det er viktig å starte treningen godt hydrert. Om økten varer lengre enn 40 minutter er det ofte nødvending med drikke. Dette vil være avhengig av temperatur, vær, intensitet og varighet på treningen. Væsketap vil først og fremst tapes fra musklene, mens vitale organer i større grad beskyttes mot svingninger i væskebalansen.

Maxim Sportsdrikke inneholder nødvendige salter og karbohydrater, som gir best mulig forutsetning for prestasjon under trening og konkurranser.

Når man trener skal man drikke i en slik hastighet at det man mister av salter og vann erstattes – for dehydrering over 2% av kroppsvekten vil påvirke prestasjonen din negativt i konkurranser og under treningsøkter. Regelmessig væskeinntak av Maxim Sportsdrikke sikrer hydrering, nødvendige salter og konstant energi til muskler og hjernen.