Cosori airfryer – gjør livet sunnere og enklere

Airfryer, eller luftfrityrkoker som det heter på norsk, er på stor fart inn i alle de norsk hjem – og det med god grunn. Visste du at fettinnholdet reduseres med hele 90 prosent med denne metoden?

En Airfryer gir deg og familien sunnere mat, gjøre matlagingen enklere og gjør tilberedning av måltidene raskere slik at du kan gjøre det du virkelig – er dette årets julegave til familien?

Cosori er et verdenskjent airfryer-merke som er godt etablert i USA og flere steder i Europa. I slutten av 2020 gikk de inn i det norske markedet og etterspørselen har vært enorm!

Selskapet har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger og er stolte av å kunne presentere Cosori Premium og Cosori Smart airfryer.

Hvilken Cosori-modell kunne du tenke deg?

Hva er egentlig en airfryer?

En airfryer er i prinsippet en liten ovn som tilbereder maten ved hjelp av varm luft.

Med hjelp av en kraftig vifte sirkuleres det varm luft rundt maten for å tilberede matretter raskt, sunt og med en sprø tekstur. I likhet med en frityrkoker har airfryer en avtagbar matkurv.

Den store forskjellen er at en maten i en frityrkoker tilberedes i varm olje som ikke er så sunn, mens en airfryer tilbereder maten takket være den raske luftsirkulasjonen.

Her har man helt klart en maskin som gjør matrettene sunnere – og som gjør maten like god, om ikke bedre.

Hvordan oppnå en sunnere livsstil med airfryer?

Ordet «fryer» vekker kanskje ikke assosiasjoner til sunn mat, men faktum er at en airfryer kan bidra til et betraktelig sunnere kosthold.

Nedenfor skal vi se på hvordan en airfyer kan bidra til en sunnere livsstil:

«Oppnå så mye som 90% reduksjon i fettinnhold ved å benytte en airfryer.»

1. Kutt ned på frityrstekt mat

Mat som blir stekt i frityrolje trekker til seg en stor mengde fett som trenger inn under overflaten på maten. Dette resulterer i en sprø stekeskorpe som mange er så glad i.

Når du luftfriterer maten med en airfryer får du en tynnere stekeskorpe som fortsatt er sprø, men du slipper all oljen som trenger dypt inn i maten som ved frityrsteking.

Du kan derfor oppnå så mye som 90 % reduksjon i fettinnholdet i maten ved å benytte en airfryer.

Tips: Ikke kjøp frossen fabrikklaget pommes frites som allerede er frityrstekt.

Du kommer vil selvfølgelig få et svært godt og sprøstekt resultat ved å benytte en airfryer til å steke frossen ferdiglaget pommes, men for å oppnå en reell helsegevinst bør du heller lage hjemmelaget pommes frites.

Pensle potetene med en spiseskje olje (helst en sunn olje) før du legger bitene i frityrkurven, så er du sikret et sprøstekt resultat som er mye bedre og sunnere enn fabrikklaget pommes.

Sjekk ut 100 oppskrifter og retter du kan lage med Cosori airfryeren her.

2. Lag mer hjemmelaget mat fra bunnen av

Tidsklemma gjør det vanskelig å få tid til å lage skikkelig hjemmelaget mat fra bunnen av hver dag.

Når man kommer sliten hjem fra jobb er det lett å ty til enkle og kjappe løsninger, noe som ofte betyr halvfabrikata og ferdigmat som kan varmes kjapt opp.

Med en airfryer trenger derimot ikke enkel og kjapp mat bety usunn mat. For det første går det mye raskere å steke maten i en airfryer når du sammenlikner med en tradisjonell stekeovn.

Cosori Premium og Cosori Smart blir levert med hele 11 dedikerte automoduser for mattyper som fisk, kjøtt, grønnsaker, pommes frites, frossenvarer og bakevarer.

Det eneste du trenger å gjøre er å trykke på den riktige «matknappen», så lager maten seg selv.

3. Utnytt tiden mer effektivt og få mer fritid

Dersom du vil utnytte tiden så effektivt som mulig, bør du vurdere en airfryer med smartfunksjon og internettilkobling som Cosori Smart.

Ved å benytte den dedikerte appen VeSync kan du fjernstyre airfryeren fra mobiltelefonen eller bruke stemmekommandoer ved hjelp av Alexa eller Google Home.

VeSync appen gjør det dessuten mulig å forhåndsprogrammere matlagingen slik at maten står ferdig på et nøyaktig tidspunkt, f.eks. når du kommer hjem fra jobb.

Dette er utrolig hendig, og bidrar til å kutte ned på tiden det tar å lage mat slik at du får mer tid til fritidsaktiviteter.

Utenom dette tilbereder en airfryer maten 1,5 ganger raskere enn en tradisjonell ovn. Ikke nok med at man sparer tid, men sunn mat som for eksempel grønnsaker får en betraktelig mye bedre tekstur og smak. 

Cosori Pro Airfryer

Cosori Pro airfryer er en splitter ny modell med helt ny teknologi, et moderne design og kraftig kapasitet. På kort tid har denne blitt en av de mest populære modellene i Europa og anmeldelsene er som forventet – eksepsjonelle!

Her får du alle de funksjonene du ser etter, pluss mye mer!

Ett enkelt tastetrykk er alt du behøver og du kan styre funksjoner som «Forvarme», «Hold varm» og de ni forhåndsinnstilte matprogrammene.

Cosori Pro airfryer har en oppgradert temperaturkapasitet på hele 230 °C og en unik Air Crisp-teknologi gjør forvarmingen 20 % raskere.