Carina Dahl – trener knallhardt for å være på topp

Stjernekamp-aktuelle Carina Dahl mener trening er et must for artistkarrieren. – Det er blitt like naturlig som å børste tenna, forteller hun.

Carina Dahl har gått fra realityserien Big Brother til Melodi Grand Prix. I dag står hun på scenen i programmet Stjernekamp på NRK i beste sendetid. Artistkarrieren byr på hektiske dager, men trønderjenta klarer likevel stort sett å klemme inn fire–fem økter ukentlig. Hun er overbevist om at det styrker henne mentalt som artist.

– Trening og fysisk aktivitet er en viktig del av min hverdag – jeg trener for det mentale og trening er terapi, sier Carina

«Trening har bare blitt like naturlig for meg i hverdagen som å børste tenna»

Hard jobbing og hard trening

Det er ingen tvil om at Carina jobber hardt, både som artist og med treningen. Det går litt hånd i hånd, med lange dager som gjerne varer opp til 12 timer, er jeg nødt til å være godt trent og sterk i hodet, forteller Carina.

Mellom trening, avtaler og artistlivet prøver Carina å gå så mye som mulig. Hun bor sentralt i Oslo og går til så mange avtaler og møter hun har mulighet tid. Klokka viser ofte mellom 15 000 til 30 000 skritt på en vanlig dag.

FUNFACT: I gjennomsnitt går vi nordmenn i overkant av 5000 skritt om dagen.

Økter i en typis treningsuke for Carina:

  • Squash trening
  • Styrkeøkt – med og uten PT
  • Cardio
  • Gruppetrening
  • Går mye i hverdagen

– Jeg elsker «The Pit» på Studio Jobbsprekk det er sånn Barrys-aktig trening forklarer Carina, og forteller at hun vanligvis trener 4-5 forskjellige økter i uken.

Hun forklarer at hun gjerne trener styrkeøkter, enten alene eller med PT´n sin, etterfulgt av en cardio økt for å ta den helt ut, som for eksempel boksing eller trening med hoppetau.

– Det må være variasjon i treningen sånn at jeg ikke kjeder meg forteller Carina og legger til at hun i utgangspunktet ikke er så glad i å løpe.

– Er det sommer og fint vær kan jeg slå på stortromma og jogge litt, ler Carina.

Trening er hverdagen

Carina prioriterer trening i hverdagen og mener at selv om man bare trener korte økter i en travel hverdag, så er det veldig mye bedre enn ingenting og det er den totale treningsmengden i løpet av uken som er avgjørende og der ligger jeg høyt, sier Carina.

Carina forteller videre at det ikke alltid er så lett å fokusere på kostholdet med den varierte hverdagen hun har som artist, men at hun i utgangspunktet kan spise det hun vil, så lenge hun har en så aktiv hverdag med mange skritt og mange treningsøkter i løpet av uken.

– Det blir ofte et besøk på en restaurant og jeg prøver å ta kloke valg og velge sunne retter med riktige næringsstoffer som er bra for kroppen, forteller Carina og fortsetter – et lite tips til meg selv er at jeg ikke skal spise meg stappmett hvis jeg først skeier ut med et litt usunt måltid.

– Når jeg er hjemme går det i knekkebrød med magert pålegg og havregryn, forteller hun.

«Jeg sverger til ProPud-shakene og barene som ALLTID er med i veska»

Toppen av Norge

Carina har utforsket Norge på kryss og tvers i bobil de siste årene, som de aller flest av oss. Hun har besteget mange topper og nuter og ble spesielt inspirert av dette gjennom deltakelsen i 71 grader nord kjendis på TVN, hvor hun deltok i 2018.

– Jeg elsker den fantastiske naturen vi har i Norge, mestringen av å nå toppen på fjellet, stillheten og de gode samtalene på turen, sier Carina.

Hun legger til at hun syns det er utrolig deilig å legge bort mobilen, logge av og bare være på tur.

Carina lagde en låt «Toppen av Norge» tidligere i år og innrømmer at den er inspirert av alle toppturene hun har vært på de siste årene.

Takknemlig for ProPud som samarbeidspartner

Carina snakker varmt om det profesjonelle teamet til ProPud og hvordan de inkluderer henne og andre trenings-glade folk som ikke nødvendigvis er utøvere eller har trening som yrke og jobb.

– Jeg bruker produkter fra ProPud i det daglige og jeg digger alle ambassadørene og samholdet vi har på de forskjellige trenings-arrangementene i regi av ProPud sier Carina, og avslutter med å forteller hvor stor pris hun setter på å få være en del av teamet!

– Favoritt produktene mitt er Sjokolade Proteinshake og Cookies & Cream Proteinshake, de går ned mellom slagene hver dag, avslutter Carina

Sjekk ut mer fra ProPud her!