Bli sertifisert Functional Fitness-trener

Var du en av de mange som ikke som fikk plass på FFT-kursene til Active Education i fjor? Fortvil ikke, for nå har vi en god nyhet til deg! Gjennom vårsemesteret 2022 utvider vi med enda flere studieplasser og tre nye lokasjoner, og påmeldingen åpner i dag.

Unik kompetanse det er stort behov for

Functional Fitness er en av verdens raskest voksende idretter, og en treningsform med stort behov for kompetanse. Som en ledende utdanningsaktør i det internasjonale markedet er Active Education en viktig leverandør av sertifiseringer til treningsbransjen.

Ved bestått eksamen blir du tittelen «Active Education Certifed Functional Fitness Trainer». Om du tar utdanningen vår i Norge i samarbeid med Crossfit Oslo kan du søke innpass videre i trenerløype tll Norges Idrettsforbund gjennom samarbeidet vårt med Nor3F – Norges Functional Fitness Forbund (dette gjelder ikke om du tar kurset på engelsk hos oss i Spania). 

Velg kursstedet som passer deg

For å imøtekomme den store etterspørselen åpner vi nå tre helt nye studiesteder: 

I tillegg gjennomføres kurset i samarbeid med Crossfit Oslo/Crossfit Løren i Oslo. Se datoer HER.

Bli med på tidenes treningsreise!

4–8. april kjører vi FFT-utdanningen ved skolen vår på solkysten i Spania. Vi ordner bosted og flyreise og alt det praktiske rundt reisen.

Bli med sammen med mange andre likesinnede fra Norge og Sverige, dette blir en fantastisk uke med treningsopplevelser og sosiale arrangementer. 

NB: Vi har begrenset antall plasser på utdanningen i Spania. Ta kontakt med oss hvis du ønsker mer informasjon om hvordan sikre din plass. 

Dette lærer du

Functional Fitness som idrett baserer seg på funksjonelle øvelser kjent fra flere andre idretter som friidrett, styrkeløft, vektløfting, turn, roing, strongman og tradisjonell trening. I denne utdanningen har vi fokus på følgende deler:

 • Hva er egentlig funksjonell trening, og hvordan kan vi nyttiggjøre oss denne typen trening for egen del og i jobb med kunder/utøvere
 • Hva karakteriserer Functional Fitness som sport
 • Fysiologiske faktorer som begrenser prestasjon innen Functional Fitness. Hva bør man ta hensyn til og hva må man vektlegge.
 • Viktigheten av generell og spesiell oppvarming, med vekt på dynamisk mobilitet
 • Kjernemuskulatur: Buk, rygg og bekkenstabilitet. Når jobbe statisk og dynamisk funksjonelt. Hvilke muskler gjør hva, og hvordan trene de riktig
 • Utholdenhetstrening relevant for Functional Fitness: Intensitetsstyring og programdesign
 • Generell styrketrening med vekt på innlæringsmetodikk og progresjon
 • Avanserte løfteteknikker og olympiske løft
 • Gymnastics: Momenter man må kunne, innlæringsmetodikk og forventet progresjon
 • Gjennomgang av grunnposisjoner og assistanseøvelser
 • Coaching innen Functional Fitness; Clues verbalt, visuelt, holdning og kroppsspråk
 • Kommunikasjon og feedback: Prioriteringsordning og tilbakemeldingmetodikk
 • Programdesign og øktplanlegging. Hvodan setter man sammen økter bestående av både styrke, utholdenhet og gymnastiske elementer

Alle delemner og momenter som undervises bygges pedagogisk opp i to deler. Først å sørge for tilstrekkelig teknisk nivå og ferdighet for den enkelte deltaker, og deretter jobbe med instruksjonsmetodikk, assistanseøvelser og læringsstrategier for å kunne bruke kompetansen på egne kunder og utøvere.