Tren hvor og når du vil i sommer

Selv om du skal ut å reise i sommer kan du trene de aller fleste plasser – Active PT gir deg 10 treningsøvelser du kan tren ute, hvor og når du vil i sommer.

Sommeren er som oftest ferietid for de fleste av oss og mange bruker tiden til å være på farten, nye opplevelser og avslapping.

Det er ikke alle steder det finnes et treningssenter og det kan være en utfordring for mange når de skal trene. Tren ute i sommer – korte intensive økter som er vist nedenfor kan være med på å vedlikeholde formen.

Active PT har et av landets ledende fagmiljøer innen kostholdsveiledning og personlig trening. Med coacher over hele landet og i alle aldersgrupper, har vi en samlet fagkompetanse som gir trygghet for deg som kunde.

Ønsker du hjelp med å skape gode treningsrutiner, komme i gang med treningen eller et bedre kosthold?

Akkurat nå har Active PT et sommertilbud og gir deg 20 % rabatt på deres mest solgte coachingpakke (oppstart i august).

10 treningsøvelser

Øvelsene kan være med på å vedlikeholde formen i sommer.

1. Oppvarming:

Rolig joggetur eller jogg på stedet til du er god og varm.

2. Skøytehopp:

Stå med hendene i siden. Hopp sideveis på annenhvert ben.

3. Knebøy med hopp:

Start i en ståenede posisjon. Føttene har skulderbredde avstand og ryggen holdes nøytral. Start bevegelsen ved å sette deg bakover som i en dyp knebøy. Når du kommer ned i bunnposisjon, hoften under kneet, hopper du opp så høyt du kan. Hold en nøytral rygg gjennom hele bevegelsen og ha tyngden på helene.

4. Burpee sit-ups:

Start i en stående posisjon. Start bevegelsen ved å bøye knærne, sette hendene i bakken og strekke bena ut bak kroppen. Senk kroppen kontrollert med raskt ned til bakken og flytt føttene raskt inn under kroppen. Rull bakover, slik at du ligger på ryggen med armene over hodet. Gjør en sit-up og hopp opp fra en dyp knebøy posisjon. Klapp over hodet med strake armer.

5. Løp i trapper:

Spark skikkelig i fra ved hvert løpesteg.

6. Mageliggende rygghev:

Ligg på magen med armene under hodet. Knip setet sammen og stram ryggmuskulaturen og løft overkroppen opp fra gulvet. Hold stillingen i 3-5 sek. og senk overkroppen tilbake. Hvil tilsvarende før du gjentar øvelsen.

7. Pul-up:

Finner du ikke et park/uteområde med ringer, bruk en grein i et tre. Start hengende med et nøytralt grep på ringene. Trekk deg kontrollert opp, slik at skuldrene kommer hele veien opp til ringene. Senk deg kontrollert ned til startposisjon.

8. Dips:

Finn en benk i en park.  Vil du ha en ekstra utfordring, finn en park/uteområde med to stenger som ingressbildet viser. Støtt deg mot benken med ca. skulderbreddes grep. Kroppen holdes tilnærmet strak slik at kun hælene er i gulvet. Bøy i albuen og senk kroppen ned mot gulvet. Press opp igjen.

9. Spider Push-ups:

Stå på tær og strake armer med skulderbreddes avstand mellom hendene. Bøy i albuene og senk brystet ned mot gulvet samtidig som du fører det ene kneet mot albuen. Skyv deg tilbake til utgangsstilling og gjenta øvelsen med motsatt ben.

10. Avslutning:

Avslutt treningen med en rolig joggetur eller en rask gange.