Viljen til å lykkes må være større enn frykten for å mislykkes

Lene Alexandra ønsker å skaper positiv vekst i andres liv. Hun brenner for å inspirere andre mennesker til å følge sine drømmer, og for at de skal jobbe hardt for å nå sine mål. Her er hennes svar i 10 på topp med Trening.no

Lene Alexandra har siden 2012 jobbet som fitnesscoach og mental trener for næringslivsledere, ledet treningsreiser og holdt egne kurs. Lene Alexandra brenner for at du skal bli den sterkeste utgaven av deg selv og hun tror at du finner dine superkrefter, når du lever i tråd med dine egne verdier.

Hun har vist at endring er mulig om man virkelig vil det sterkt nok. I dag er hun DNCF Sertifisert Coach, Personlig Trener, mental trener, kostholdsveileder og foredragsholder. Hun har også hatt flere pallplasseringer både i Norge og LA som fitnessutøver.

I tillegg er Lene Alexandra forfatter og ga seinest i januar ut bok nummer to «Sterkere på 12 uker». Ønsker du å bli enda bedre kjent med Lena Alexandra kan du gå inn på www.lenealexandra.com

Her svarer hun i 10 på topp med Trening.no

1. Hvorfor er trening viktig for deg?

Trening er viktig for meg fordi det er en av mine store lidenskaper i livet. Trening hjelper meg å holde helsen i sjakk både fysisk og psykisk. Jeg får mer energi og styrke til å utfordre hverdagens utfordringer. Treningen har alltid vært stammen i livet mitt og styrketreningen hjalp meg ut av spiseforstyrrelser. Nå trener jeg i hovedsak mest for å ha en god helse og en kropp som fungerer, men jeg har i perioder likt å utfordre meg selv med ulike konkurranser. Alt til sin tid. Trening hjelper for det meste enten jeg er slapp og trenger energi eller jeg trenger få ut frustrasjon og roe meg ned.

2. Hvilken treningsform liker du best?

Jeg synes det er vanskelig å velge en. Styrketrening er nok den type trening som ligger mitt hjerte nærmest da jeg elsker følelsen av å føle meg sterk. Samtidig er det en viktig investering for framtiden, spesielt for oss kvinner. Musklene svinner hen og skjelettet blir svakere med alderen, men om vi investerer i solid styrketrening vil vi beholde styrke og et sterkt skjelett lenger slik at vi får god livskvalitet også som pensjonist ☺ Det blir litt som å sette penger i banken, bortsett fra at vi her fyller på med styrke som vi vil trenge når vi blir eldre. @

3. Hvordan ser din treningsuke ut?

Det varierer. Akkurat nå trener jeg faktisk etter innfallsmetoden. Målet er å lytte til kroppen og å trene når jeg vil og det jeg synes er gøy. Jeg har en pause fra tydelige mål og strenge tydelige detaljerte planer. 

4. Hva er favoritt serien din?

Kan jeg si flere? Suits, Billions, The Bold type, Dynastiet, Emily in Paris. Jeg liker enkel underholdning for å pause fra jobb og studier. Det er en av mine måter og koble av på. Før mente jeg det var «waste of time» , men nå mener jeg det er nødvendig! Det gjør at jeg får en break i en hektisk hverdag.

5. Hvem inspirerer deg?

eg inspireres av mennesker som er ekstreme og annerledes. Jeg blir motivert av de som er bedre enn meg. Hvilke jeg inspireres av avhenger av på hvilket område jeg ønsker å bli bedre på. Jeg er nok mer opptatt av å la meg inspirere av andres egenskaper enn av en spesifikk person. Jeg inspireres av mennesker som er målbevisst, målrettet og strukturert. De som ikke bare snakker om det, men som er handlingsorientert og DOERS!

6. Hvem vil du fremsnakke?

eg vil takke Anne Marte Sneve for at hun var PT ansvarlig på SATS Nydalen i 2011 og anbefalte meg å bli PT. Jeg vil takke henne for at hun hadde tro på meg og så mitt potensial som jeg selv ikke så den gangen. Hun er en utrolig kunnskapsrik og dyktig coach, samt dyktig på å se andres potensial. Hun fortjener framsnakkes. Og mest av alt beundrer jeg hennes raushet. Hun baksnakker ikke, men unner andre å lykkes! Et godt forbilde som gjorde at jeg fikk en kickstart på min karriere som PT og har vært heldig å kunne leve av dette i 10 år nå ☺

7. Hva angrer du mest på å ikke ha gjort her i livet?

Jeg er ikke den som angrer. Jeg er den som har kastet meg ut i det meste og tatt de fleste sjanser jeg har får. Jeg setter meg mål og jobber hardt for å nå de. Jeg har nådd de fleste mål jeg har satt meg. Nå må jeg sette meg noen nye mål. Jeg har ikke helt bestemt meg enda. Jeg er i en slags endringsprosess. Min største drøm nå er faktisk noe så enkelt som å dra til Maldivene med min bestevenn som jeg er så glad i og så drømmer jeg faktisk om å studere på BI. Så vil jeg dra å se på all den fine arkitekturen i Roma. 

8. Hva er det villeste du har gjort?

Hm.. Mange mener jeg har gjort mye vilt. Selv har jeg nok blitt litt immun. Jeg klarer ikke helt å se at det jeg har gjort er så vilt lenger.. Vel, da jeg fikk reflektert litt. Det var ganske vilt å opptre på VG lista topp 20 som artist, delta i Grand Prix og å turnere i Norge og utlandet som artist når jeg tenker meg om!  Videre var det ganske vilt å holde foredrag for 1000 personer på selvutviklingsseminar på engelsk i Danmark 2 dager før NM i Fitness, å vinne «Skal vi danse», delta i 71 grader nord, stå på pallen i Fitness i både Norge og Los Angeles , gründe et selskap som eksploderte, kjøpe drømme leiligheten min, gjennomføre maraton, triatlon og å konkurrere i styrkeløft. Men nå blir jeg 40 i år og jeg er ikke like mye drevet av action og spenning lenger. Nå er mitt fokus mer på livsnytelse ☺ Det blir spennende å se hvordan livet mitt fra 40 til 50 blir ☺

9. Hvis du kunne velge mellom alle menneskene på jorda, hvem ville du helst ha bedt med ut på middag? Hvorfor?

Jeg ville bedt ut min bestevenn. Han er min beste samtalepartner som jeg aldri blir lei av å snakke med. Han er helt fantastisk! 

10. Hvordan ville en perfekt dag for deg se ut?

Opp av sengen i Missoni kåpen og pusetøfler. På med Nespresso maskinen, rolig deilig pianojazzmusikk. Inntar min daglige havregrynsgrøt med sjokoladeproteinpulver, peanøttsmør og mango eller bær. Ha en god treningstøkt, sole meg, gå tur i skogen, lese en god bok, en god samtale og digg mat med noen jeg er glad i. Chille med en serie i spoon. 

Tusen takk til Lene Alexandra, for ditt bidrag til 10 på topp med Trening.no

Ta gjerne turen innom Lena Alexandra på Instagram

Neste uke kommer en ny treningsprofil med sine 10 på topp med Trening.no