Pia Seeberg: – Min viktigste jobb er å spre treningsglede!

Hun mener fysisk aktivitet en enorm kilde til motivasjon, mestringsfølelse og en god selvfølelse – goder hun mener ingen burde være foruten. Hun elsker å dele inspirasjon og treningsglede med sine lesere i sosiale medier. Bli kjent med Pia Seeberg her!

Pia Seeberg håper hun kan berike hverdagen din med sporty inspirasjon, og at du i gjengjeld hjelper til med hennes aller viktigste oppdrag – å spre treningsglede!

Pia Seeberg er utdannet fysisk og mental trener, samt journalist. I sosiale medier, da spesielt Instagram og YouTube, er hun opptatt av å hjelpe og inspirere andre til å «bli sin egen PT», som også er hennes filosofi og visjon i alt hun gjør.

I tillegg til sosiale medier er Pia foredragsholder og forfatter, med to bøker på merittlista; «Bli din egen PT» og «Trening etter fødsel». En stor del av Pias hverdag er også å trene grupper over nett.

Her svarer hun i 10 på topp med Trening.no


1.    Hvorfor er trening viktig for deg?

Hvor skal jeg begynne? Trening er viktig for at jeg skal kunne ta vare på kroppen min, holde meg skadefri og ha ork og energi til å gjøre alt jeg vil. I tillegg er det den korteste veien til godfølelse i hverdagen, og en fantastisk måte å nullstille eventuelle dårlige dager eller stunder på. Ikke minst gjør det at jeg kan nyte livet i større grad, både fordi det er moro å trene, jeg kan spise masse bra, næringsrik mat og jeg får muligheten til å være stolt av meg selv titt og ofte. Elsker det!


2.    Hvilken treningsform liker du best?  

Det er nok klassisk styrketrening som troner høyest, med CrossFit i gruppe hakk i hæl. Jeg er også veldig glad i en joggetur i kosetempo, skitur i finvær eller intervaller på mølla. SOMA MOVE er også et treningskonsept som ligger mitt hjerte nært. Mye forskjellig, med andre ord. 

       
3.    Hvordan ser din treningsuke ut?

Det varierer veldig, men jeg prøver å få til litt tyngre styrketrening to til tre ganger i uken, i tillegg til at jeg trener en gruppe via Facebook – vi trener sammen tre ganger i uken, og der får jeg utfordret både styrke og kondisjon. Har jeg tid og ork til en CrossFit-økt i tillegg til dette er jeg veldig fornøyd, men jeg må ta ting litt som det kommer. Dagsform og hverdagslogistikk bestemmer.


4.    Hva er favorittserien din?

Jeg bruker ikke så veldig mye tid på å se serier, så her er det vanskelig å velge en favoritt. Veldig glad i YouTube da, og bruker vel mer tid der – akkurat nå blir jeg veldig inspirert av foodpreppen til Marcus Filly. Der snakker vi hverdagslogistikk på høyt nivå, hehe. 

Foto: Jørgen Rypaas


5.    Hvem inspirerer deg?

Jeg inspireres vel mest av meg selv og mine egne visjoner og mål, selv om det høres ganske cheesy ut. Jeg lever ikke livet mitt for noen andre enn meg selv, og har med årene blitt god på å lytte mest innover. Når det er sagt blir man selvfølgelig inspirert av de rundt seg, så jeg må si folk jeg trener CrossFit med, kjæresten min, som trener og står på til tross for en skadet kropp, samt diverse profiler på YouTube som viser frem en sprek hverdag. 


6.    Hvem vil du fremsnakke?

Det er så mange jeg kunne valgt å fremsnakke, men akkurat nå syns jeg Ian Houghton, Einar Svindland og Inger Houghton gjør noe veldig bra med 10kfor10k-prosjektet. Det går ut på å belønne hverdagsaktivitet og jevnlig, enkel hjemmetrening med rabattkoder og konkurranser, noe jeg syns er innovativt og kult – forhåpentligvis kan det hjelpe oss til å aktivisere enda flere.  


7.    Hva angrer du mest på å ikke ha gjort her i livet?

Det er lite jeg angrer på, på sett og vis er det jo bortkastet energi å tenke på alt man skulle ha gjort, fremfor det man vil gjøre. Men om jeg skal nevne én ting må det være å ikke ha vært i Forsvaret – det hadde vært kult å ha på CV-en, og ikke minst en kul erfaring! Får drømme om Kompani Lauritzen eller 71 grader nord isteden, må bare bli kjendis først! 


8.    Hva er det villeste du har gjort?

Jeg reiste jorda rundt med en venninne etter å ha fullført bachelorgraden min i journalistikk, der skjedde det mye moro som jeg mest sannsynlig ikke kommer til å gjøre igjen, hehe. Trenger ikke å gå i detalj her på Trening.no, hehe. 


9.    Hvis du kunne velge mellom alle menneskene på jorda, hvem ville du helst ha bedt med ut på middag? Hvorfor?

Om jeg skulle valgt en jeg ikke kjenner måtte det blitt Will Smith. Jeg har vært over gjennomsnittet glad i han siden jeg nistirret på Fresh Prince of Bel Air når jeg var kid, og jeg syns enda han er utrolig fascinerende, med inspirerende refleksjoner. Også en kul profil å følge på YouTube, forøvrig. 

10. Hvordan ville en perfekt dag for deg se ut?

Jeg får våkne av meg selv etter en 8–10 timer lang natt med uavbrutt søvn, det er ikke hverdagskost med en ettåring i hus. Deretter nyter vi en god frokost med egg, hjemmebakt brød og kaffe, før barnevakten kommer og jeg og mannen kan dra på CrossFit Fønix og kjøre en partnerWOD med fine folk. Etter en kjapp dusj og skift rusler vi til et koselig lunsjsted og spiser en stor, digg lunsj, gjerne med litt vin, og vipps så kommer det masse kjentfolk, det hele sklir ut og det blir en god fest. Barnevakten sier «kos dere, vi er her så lenge dere vil». Hehe. Denne drømmedagen er nok preget av rikets tilstand det siste året, savner en god fest!

Tusen takk Pia, for ditt bidrag til 10 på topp med Trening.no

Ta gjerne turen innom Pia på Instagram:

Neste uke kommer en ny treningsprofil med sine 10 på topp med Trening.no