Øystein Pettersen – idrettsgutten som elsker å være i aktivitet

Å følge drømmen og å skape utvikling er to stikkord i Øystein Pettersens liv. Bli kjent med den inspirerende og folkekjære langrennsløperen i 10 på topp med Trening.no.

Denne uken er det Øystein Pettersen som er med på 10 på topp med Trening.no. Øystein er er en profesjonell skiløper og foredragsholder. Han har vunnet OL-gull, NM-sølv og sølv og bronsje i World Cup. I tillegg er Øystein pappa, ektemann, daglig gleder og skiløper. Han er glad i folk og vil bidra til glede, utvikling, prestasjoner, mestring, mening, inspirasjon og motivasjon.

1. Hvorfor er trening viktig for deg?

Trening er viktig for meg av ulike grunner. For det første er jeg en idrettsgutt som elsker å være i aktivitet og jeg er blitt veldig glad i idrett og trening som arena for å utvikle meg selv og miljøet jeg er en del av der og da. Allikevel er trening og bevegelse nå aller viktigst av den grunn at det er der jeg skaper energi til å takle alt hverdagen krever av meg. Hverdagens små og store utfordringer krever mye av meg, og derfor er jeg nødt til å prioritere tid til å skape den energien jeg trenger. Det er derfor trening alltid har en plass i mine dager. Det trenger ikke å være lenge, det er sjeldent det er veldig hardt, men det er alltid et ønske om å skape energi som er hovedinsentivet.

2.    Hvilken treningsform liker du best?  

Jeg liker å være ute, så ski, løping, sykkel og rulleski er naturlige favoritter hva bevegelsesform gjelder. Hva treningsform angår, så svarer jeg kanskje noe utypisk at jeg liker best god treningsform;)

3.    Hvordan ser din treningsuke ut?

Varierer veldig på årstid og på arbeidsmengde, men min treningsuke er alltid en økt daglig. Lengde, intensitet og bevegelsesform varierer fra uke til uke og fra årstid til årstid.  Allikevel er jeg nøye på å trene slik at familien ikke blir «skadelidende». Med det mener jeg at jeg trener til og fra når vi er på tur. Jeg trener før de står opp eller etter de legger seg, eller før de kommer hjem fra skole og jobb hvis det lar seg gjøre. Tid til familie er mitt største suksesskriterie og noe jeg alltid planlegger for.

4.    Hva er favoritt serien din? 

Må være Dagsrevyen 21, eneste serien jeg ser på jevnlig.     

5.    Hvem inspirerer deg?  

Mange inspirerer meg og jeg er heldig å omgås folk som inspirerer meg daglig. Det politisk korrekte ville være å si egen kone og egne barn, men det kan være like mye inspirasjon i et smil fra en fremmed på vei til jobb.
6.    Hvem vil du fremsnakke?

Alle som har eierskap til eget bidrag og egen utvikling.


SE HER: FÅ dager igjen til oppstart av treningsprogrammet:

10 uker til din toppform, 50 % rabatt frem til 1. mars!


7.    Hva angrer du mest på å ikke ha gjort her i livet?

Angrer ikke på så mye, men jeg vil angre om 20 år hvis jeg ikke bruker den kunnskapen jeg har tilegnet meg gjennom 20 år som idrettsutøver til å realisere det jeg drømmer om i dag.

8.    Hva er det villeste du har gjort?

Å tørre å følge drømmen min som 18-åring.  

9.    Hvis du kunne velge mellom alle menneskene på jorda, hvem ville du helst ha bedt med ut på middag? Hvorfor?

Oi, den er ikke lett. Da ville jeg nok ha bedt med meg kona mi, for nå er det lenge siden vi har vært ute bare vi to!

10. Hvordan ville en perfekt dag for deg se ut?

Umulig å svare på, men en god dag inneholder tid til familien, tid til utvikling, tid til litt trening (gjerne usynlig) og smågodt på kvelden.


Tusen Takk Øystein, for ditt bidrag til 10 på Topp med Trening.no

Ta gjerne turen innom Øystein på Instagram:

Neste uke kommer en ny treningsprofil med sine 10 på topp med Trening.no