Marita Berge Næss – brenner for trening og idrett

Marita Berge Næss er en glad, hardtarbeidende og målrettet jente som har drevet lenge med toppidrett. Hun spilte håndball i 13 år på toppnivå før hun valgte å slutte og begynte med CrossFit. Det har hun ikke angret på. Bli bedre kjent med Marita her!

Marita kommer fra Oslo og har flere topp plasseringer i store internasjonale CrossFit konkurranser. Hun trener mye, alt fra 10-14 økter i uken, og ofte to ganger om dagen. Treningen består av alt fra kondisjonstrening til tunge vekter og løft. Hun brenner virkelig for trening og idrett, og det å hjelpe andre til å nå deres målsetninger.

Marita mener CrossFit er treningsform for alle. CrossFit består av funksjonelle øvelser som faller naturlig for kroppen, eller forbedrer naturlige bevegelser som for eksempel å sette seg ned, løfte noe opp fra bakken, skyve og trekke. Hun mener det å bli sterkere og mer utholdende innen disse naturlige bevegelsene vil gjøre hverdagslige ting lettere. Hennes største motivasjon er å hele tiden utfordre seg selv og lære nye ting. Hun elsker treningsøkter som tar hun med ned i kjelleren og mestringsfølelsen som kommer etterpå.

Her svarer hun i 10 på topp med Trening.no

1. Hvorfor er trening viktig for deg? 

– Trening er viktig for meg fordi det alltid på en eller annen måte får meg til å føle meg bedre, gladere og alltid en følelse av mestring

2. Hvilken treningsform liker du best? 

– CrossFit – høy intensitet med funksjonelle øvelser over lengre tid

3. Hvordan ser din treningsuke ut? 

– Jeg trener stort sett en gang om dagen, enkelte dager to ganger da jo jobber på et CrossFit gym og har trening veldig tilgjengelig. Øktene består som oftest av morsomme svette økter.

4. Hva er favoritt serien din? 

– Game of Thrones!!!  

5. Hvem inspirerer deg? 

– Det er egentlig ingen spesielle som inspirer meg, jeg prøver hele tiden å inspirere meg selv på ulike områder i hverdagen. Mener det viktigste man gjør i livet, er det som føles best for en selv og være fornøyd med det

6. Hvem vil du fremsnakke? 

– Tror det må bli min far. Han er en som alltid har vært et forbilde for meg på flere aspekter i livet, spesielt i idretten da han lenge var toppidrettsutøver selv. Men han er også en som alltid får til det han går inn for å oppnå, noe som ikke alle gjør og som er veldig kult å være vitne til. 

7. Hva angrer du mest på å ikke ha gjort her i livet? 

– Reise jorda rundt. Kan for så vidt fortsatt gjøre det, men mulig det begynner å bli litt for sent…  

8. Hva er det villeste du har gjort? 

– Hoppet fra 18m fra et fjell ned i vannet  

9. Hvis du kunne velge mellom alle menneskene på jorda, hvem ville du helst ha bedt med ut på middag? Hvorfor? 

– Shawn Mendes, bare fordi han er drømmemannen og flink til å synge. Haha

10. Hvordan ville en perfekt dag for deg se ut? 

– Ha fjellet som nabo, jobbe og trene, deretter rett ut i fjell og natur, enten om det er sommer eller vinter.  

Tusen Takk Marita, for ditt bidrag til 10 på topp med Trening.no

Ta gjerne turen innom Marita på Instagram