Juma Iraki: Varig resultater krever varig endring

Er du opptatt av trening har du garantert lest en artikkel eller to som Juma har skrevet. En større bauta i treningssammenheng skal du lete lenge etter! Bli kjent med ham her.

Juma Iraki er en ettertraktet trener med bred erfaring og kompetanse innen trening og kosthold. Han har lang erfaring med å jobbe med alt fra mannen i gata til utøvere på toppidrettsnivå.

Som trener er Juma opptatt av å bruke vitenskapelige metoder tilrettelagt for å innarbeide bærekraftige vaner. Varige resultater krever varige endringer.

Han er sertifisert personlig trener fra Norges Idrettshøgskole og har en mastergrad i idrettsernæring fra Universitetet i Stirling. I tillegg har han også det prestisjetunge IOC-diplomet i idrettsernæring.

Juma er også en aktiv forsker og har muskelvekst og metabolisme som sine interesseområder. I tillegg er han reviewer for The International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism. Juma er også en erfaren foredragsholder og underviser i fagene grunnleggende ernæring og idrettsernæring hos Akademiet for Personlig Trening.

For en CV! Her svarer han på 10 på topp med Trening.no:

1. Hvorfor er trening viktig for deg?

Trening har vært en del av livet mitt siden jeg var sju år og har alltid vært en viktig del og et av mine fundamenter i livet for både fysisk og psykisk trivsel og velvære.

2.    Hvilken treningsform liker du best?

Nå er jeg jo en bro/fagnerd på området muskelvekst, så det blir naturlig at jeg foretrekker å trene treningsprogrammer med fokus på muskelvekst/styrke

3.    Hvordan ser din treningsuke ut?

Det avhenger litt av hva som skjer i livet mitt og hvor mye jeg har å gjøre, men prøver å få trent styrke fire–fem dager i uken og generelt holde meg mye i aktivitet utenfor gymmet.

4.    Hva er favorittserien din?

Sopranos, en av de få seriene hvor jeg har fullført alle sesongene.

5.    Hvem inspirerer deg?

Mine foreldre. De har opplevd mye og oppnådd mye i livet, så mamma og pappa har alltid vært og er fortsatt mine helter som inspirerer meg.

6.    Hvem vil du fremsnakke?

Espen og Kine Arntzen. To fantastiske mennesker som gir mye av seg selv og som er genuint opptatt av å ta vare på dem rundt seg.

7.    Hva angrer du mest på å ikke ha gjort her i livet? 

Jeg liker generelt sett ikke å se tilbake å angre på ting jeg ikke får gjort noe med i ettertid. Men om jeg skulle trukket frem noe så ville det vært at jeg i mange år når jeg først startet å trene styrketrening (16–23 år) lot trening ta opp for mye plass i livet mitt. Dette gikk da på bekostning av mitt sosiale liv, så ser jeg tilbake hadde det vært bedre om det var litt mer balanse i livet mitt.


Sjekk ut vår treningsprogrammer her: Styrketreningsprogram og treningsprogram for utholdenhetstrening


8.    Hva er det villeste du har gjort?

Rappellert opp ned fra en bygning på tre etasjer.

9.    Hvis du kunne velge mellom alle menneskene på jorda, hvem ville du helst ha bedt med ut på middag? Hvorfor?

Min familie, fordi de er det viktigste jeg har her i livet.

10.  Hvordan ville en perfekt dag for deg se ut?

En dag hvor alt går som planlagt uten uforutsette hendelser ☺.


Tusen takk Juma, for ditt bidrag til 10 på topp med Trening.no

Ta gjerne turen innom Juma på Instagram:

Neste uke kommer en ny treningsprofil med sine 10 på topp med Trening.no