Ine Andersson – vektløfter i Europatoppen og en eventyrlysten dame

Ine Andersson, startet med turn som barn, men begynte med vektløfting i starten av 20-årene. Hun har representert Norge flere ganger i EM og VM i vektløfting. Bli bedre kjent med Ine Andersson her!

Ine kommer egentlig fra Ski i Viken, men har bosatt seg i Naustdal i Sunnfjord på grunn av det gode vektløftermiljøet. Ine har flere ganger blitt Norsk og Nordisk mester i vektløfting og er Nordisk rekordholder.

Hun har representert Norge i flere EM og VM og fikk femteplass i -59-kilosklassen sist EM som var nå nylig i Moskva.

Ine er en eventyrlysten person som har reist mye og bodd både i, Danmark, Hellas og Dubai. I tillegg er hun utdannet PT og styrkecoach. På fritiden er Ine glad i å treffe venner og familie og elsker fin natur og vakre solnedganger. 

Her svarer hun i 10 på topp med Trening.no

1. Hvorfor er trening viktig for deg? 

– Trening får meg til å føle meg bra både fysisk og mentalt, det gir meg energi og glede og har rett og slett blitt en del av den jeg er. 

2. Hvilken treningsform liker du best? 

– Har alltid likt styrketrening og falt for vektløftning når jeg først “fant det”. Men liker også andre former for aktivitet som for eksempel dans, klatring, vannsport og turn. Generelt liker jeg alle former for idrett og aktivitet som utfordrer meg.

3. Hvordan ser din treningsuke ut? 

– Jeg trener vanligvis 8–10 økter i uken, hvor hver økt inneholder vektløfting eller andre former for styrketrening. Ellers liker jeg å gå på tur i fjellet, i vakre omgivelser, men i de hardeste treningsperiodene opp mot konkurranse har jeg ikke så mye overskudd igjen til det, så det blir mer i “off season”.

4. Hva er favoritt serien din? 

– Jeg elsker serier og har ganske bred smak. Er veldig glad i skandinaviske serier, som for eksempel Broen, Fartsblind, Borgen, Kalifat. Men digger også klassikere som GOT, Black Sails og Homeland. 

5. Hvem inspirerer deg? 

– Jeg blir generelt inspirert av folk som tør å gå «all inn» for det de brenner for, uansett hva folk sier om det. Det kan være i livet, i jobbsammenheng eller som idrettsutøver. 

6. Hvem vil du fremsnakke? 

– Jeg vil fremsnakke min første vektløfter trener, Kim Lynge, han så et talent i meg og var med meg i mange år på min reise som idrettsutøver. Hadde det ikke vært for at han pushet meg med på vektløftings konkurranse i starten, hadde jeg nok aldri vært der jeg er i dag. Kim Lynge jobber også på en fantastisk skole i Danmark, Aalborg sportshøjskole, som jeg vil anbefale til andre nordmenn. Her kan man bli alt fra styrkecoach, PT, outdoor-ekspert eller å velge å fokusere på seg selv som idrettsutøver. 

7. Hva angrer du mest på å ikke ha gjort her i livet? 

– Jeg har stort sett gjort det jeg har lyst til, om det gjelder å flytte til ukjente land, reise rundt, satse på idrettskarriere, men jeg kunne kanskje ha investert i noen fond før jeg dro ut på alle mine eventyr.  

8. Hva er det villeste du har gjort? 

– Hoppe i fallskjerm, kjøre skeleton og hoppe i strikk var ganske vilt, men jeg må innrømme at det å flytte alene til et ukjent land med en helt annen kultur kanskje var hakke villere (UAE, Dubai). 

9. Hvis du kunne velge mellom alle menneskene på jorda, hvem ville du helst ha bedt med ut på middag? Hvorfor? 

– Det kunne nok vært mange, men det som er helt sikkert er at jeg ville invitert en som kunne gitt meg noe form av lærdom eller gi meg personlig verdi.

10. Hvordan ville en perfekt dag for deg se ut? 

– Stå opp på en varm sommerdag et vakkert sted, hoppe i sjøen, nyte en god brunch (jeg elsker stor frokost), trene eller gjøre noe aktivt sammen med venner eller familie, nyte en lang sommer kvelden med god mat, solnedgang og noe godt i glasset. 

Tusen Takk Ine, for ditt bidrag til 10 på topp med Trening.no

Ta gjerne turen innom Ine på Instagram

Neste uke kommer en ny treningsprofil med sine 10 på topp med Trening.no