Henning Holm – fra resepsjonist til leder for Norges største PT-utdanning

Henning Holm falt tidlig for trening og startet karrieren med å mase seg til jobb ved det lokale treningssenteret. Lite visste han at han over 20 år senere skulle sitte som daglig leder for Norges største utdanning for personlig trening – AFPT.

Henning Holm er en av bransjens dyktigste innen salg av trening og en av Norges mest erfarne PT-er med over 20 000 gjennomførte timer. Han kan vise til over 20 års erfaring fra treningskjedene SATS og EVO Fitness.

Som ung var han fotballspiller og trente på SATS. Fra sine første treninger ved det lokale treningssenteret, meldte det seg et ønske om å jobbe på treningssenter selv. Henning husker at han spurte 17 ganger i resepsjonen om de «trengte folk» eller «om de kunne ansette han».

Til slutt ble de lei maset til Henning og han ble ansatt.

Henning valgte PT-yrket fordi han hadde et brennende ønske om å hjelpe mennesker med å lykkes med sin trening. Hemmeligheten bak Hennings karriere er «learning by doing».

Her svarer han i 10 på topp med Trening.no

1. Hvorfor er trening viktig for deg? 

Trening er å kjenne at kroppen fungerer og det å kjenne på mestring. For meg er også trening et friminutt i hverdagen. Som en kreativ sjel må jeg innrømme at jeg får mine beste ideer når jeg er ute og løper eller sykler. Trening har med andre ord en dimensjon der også som jeg nyter godt av.

I et større perspektiv så kan du si at trening er alt for meg. Jeg jobber med trening, jeg møter mennesker gjennom trening og jeg trener barna mine. Trening er en fantastisk kilde til trivsel, velvære og samhold.

2. Hvilken treningsform liker du best? 

Per dags dato er det sykling! Sykling er givende, det er krevende og spennende. Siden jeg først begynte med sykling i år, så opplever jeg også stor fremgang, noe som er motiverende.

Men jeg liker også svært godt løping og styrketrening. Løpe eller sykle langt og løfte tungt er nøkkelord for min trening.

3. Hvordan ser din treningsuke ut? 

2 løpeturer, 2 sykkeløkter og 2 styrkeøkter. Gjerne en syvende økt i uken som bonus økt om tiden tillater det.

4. Hva er favorittserien din? 

  • Dokumentar: Formula 1
  • Humor: Sunday
  • Spenning: Billions
  • Avslapning: Suits

Jeg er ikke så glad i krim, men liker derimot det meste av dokumentarer.

5. Hvem inspirerer deg? 

Toppidrettsutøvere som presterer og som samtidig er gode forbilder. Der synes jeg spesielt unge utøvere som presterer på ekstremt høyt nivå viser hva som er mulig når man trener hardt, er uredd og har flinke folk rundt seg. Jacob Ingebrigtsen og Erling Braut Haaland er prakteksempler på det som inspirerer en pappa som trener sine barn omtrent hver ettermiddag.

Når det kommer til hverdagsinspirasjon så har jeg også inspirasjonskilder:

Jeg har skrevet to bøker med Andreas Skjetne og Halvor Lauvstad. De inspirerer gjennom å være ekstremt produktive, kunnskapsrike og ydmyke. Jeg blir inspirert til å fortsette skrivingen og å skape mer av disse gutta.

I tillegg så vil jeg på generelt grunnlag si at det å ha en mentor er noe av det mest inspirerende tiltaket man kan iverksette for seg selv. Jeg har hatt to mentorer i flere år og det har gitt meg enormt mye å kunne sparre, lære og søke kunnskap hos noen som har erfaring og resultater å vise til.

6. Hvem vil du fremsnakke? 

Lærerne og admin i Akademiet For Personlig Trening. Espen Arntzen har klart å samle en unik kompetansegruppe som presterer på et skyhøyt nivå. Det er en glede å kunne lede og lære av denne gjengen av dyktige mennesker i hverdagen.

Jeg har hatt gleden av å jobbe i SATS, EVO og AFPT gjennom de siste 21 årene i bransjen. Alle tre stedene representerer forskjellige prestasjonskulturer som jeg vil fremsnakke på hver sin måte.

En siste gruppe jeg vil fremsnakke er personlige trenere i Norge som jobber hver eneste dag med å hjelpe mennesker til å ha bedre forutsetninger for å takle livet og hverdagen. Vi har mange seriøse trenere i landet vårt som virkelig utgjør en stor forskjell på folkehelsen til den norske befolkningen. Jeg mener at PT har et ufortjent dårlig rykte blant mange og vil benytte muligheten til å fronte dem her.

7. Hva angrer du mest på å ikke ha gjort her i livet?

Forfulgt fotballkarrieren noen år lenger kanskje. Jeg ble ikke noe mer enn en god juniorspiller i Viking, tross et OK talent ifølge et par trenere som har peiling. Ellers så angrer jeg ikke noe særlig over ting i livet, men liker å se fremover og fokusere på de tingene jeg kan påvirke. 

Livet er for kort til å angre, men for langt til å ikke gjøre de tingene man kan potensielt komme til å angre på.

8. Hva er det villeste du har gjort? 

Familien min sier at jeg er en gammel sjel i en ung kropp, så jeg er nok ikke den viltre typen! Men jeg dro helt alene på prøvespill til Southampton da jeg var 17 år. Det ble ikke kontrakt, men jeg fikk en uforglemmelig opplevelse takket være klubben, Mathew Le Tissier, Egil Østenstad og Claus Lundekvam. Stor opplevelse for en guttevalp som turte å komme seg utenfor komfortsonen.

9. Hvis du kunne velge mellom alle menneskene på jorda, hvem ville du helst ha bedt med ut på middag? Hvorfor? 

Det blir en dobbeltdate med fruen og meg + Barack Obama & Michelle Obama.

Hvorfor? Historiene, menneskene og deres erfaringer må jo være verdt en kveld på Egon!

10. Hvordan ville en perfekt dag for deg se ut? 

Sove til jeg våkner! (Ikke til lyden av utålmodige barn eller vekkerklokka).

Deretter så er egg og bacon, svart kaffe og en hyggelig prat med ungene definisjonen på en perfekt frokost.

Så følger en treningsøkt med et par kompiser før vi kan dra på stranda med ungene for å bade og kose oss.

Får jeg et par timer til kreative jobbprosesser, før kvelden går til en romantisk middag med fruen – kan jeg gå til sengs og kalle det for den ultimate dagen i en enkel manns liv!

Tusen Takk Henning, for ditt bidrag til 10 på topp med Trening.no

Ta gjerne turen innom Henning på Instagram