For Halvor Lauvstad har hele livet handlet om trening

Halvor har trent og jobbet med trening hele livet, han sitter igjen med enorm kunnskap som han nå deler med barn og ungdom. Bli bedre kjent med Halvor Lauvstad her!

Halvor vokste opp i Nord-Norge med familieturer og fotball som hovedaktiviteter. Militæret og deretter Idrettshøgskolen ble starten på en etter hvert lang treningsinteresse med kondisjon og styrketrening som hovedingredienser. På Idrettshøgskolen, var det styrketrening som var i fokus for Halvor, før han etterhvert trente ganske målrettet innen løping, innendørs roing, langrenn (staking) og sykkel.

Styrketreningen har alltid vært et viktig supplement for Halvor, ikke minst for å utvikle kapasiteten i kondisjonsidrettene. Han har i tillegg testet Crossfit og ble sertifisert i København i 2011. Nå er det sykling som er prioritet, samt å trene barn og ungdommer i fotball og ski og ishockey. Halvor har vært i treningsbransjen mer eller mindre siden starten av 2000 tallet og vært innom forskjellige jobber som PT ansvarlig i SATS Norge, arbeid i Norges Skøyteforbund før han nå har landet i EVO.

Halvor har på veien skrevet en rekke bøker og holdt kurs om vektreduksjon, god form og prestasjon. Noen av bøkene har har skrevet er «Best i Birken», «Fra tjukkas til kjekkas», «Mer muskler, mindre fett», «Best i løping»+ mange flere. 

Her svarer han i 10 på topp med Trening.no

1.    Hvorfor er trening viktig for deg?    

Først og fremst liker jeg å være i god form. I tillegg er jeg så heldig at jeg liker å trene og bevege meg, så trening er glede, ikke tvang og ubehag! En vesentlig bi effekt av god form og trening, er at jeg får mer energi og trøkk både på jobben og hjemme. 

2.    Hvilken treningsform liker du best?    

Akkurat nå er sykling min store lidenskap. Vi er en gjeng på Ekeberg i Oslo som møtes et par ganger i uka for å sykle langturer eller intervaller, så i tillegg til treningseffekt, er det veldig sosialt. I tillegg har styrketrening alltid en plass siden jeg gjør hva jeg kan for å få mer trøkk i pedalene.

3.    Hvordan ser din treningsuke ut?    

Hjemme i kjelleren har vi et komplett utstyrt gym, så nå i coronatiden, sykler jeg på rulle 3-5 ganger i uka og trener 4 korte styrkeøkter i tillegg. Fremover mot sommer blir det flere og lengre sykkelturer utendørs, men kun hvis været er bra!

4.    Hva er favorittserien din?      

«Drive to survive» – dokumentarserie om formel 1 på Netflix. Kongeserie! I tillegg synes jeg «Billions» på HBO er kul.  

5.    Hvem inspirerer deg?      

All toppidrett inspirerer både motivasjonsmessig og treningsmessig! Jeg får lyst til å trene når jeg ser på idrett på høyt nivå og er veldig interessert i treningsmengdene- og metodene som ligger bak store prestasjoner. Jeg jobbet 4 år i Norges skøyteforbund, så det å se verdens beste skøyteløpere trene på nært hold og ikke minst lære av trenerne har vært veldig kult. Sykling på høyt nivå er ekstremt; her er Mathieu van de Poel en klar favoritt, men om jeg skal trekke frem ett enkeltmenneske som kanskje imponerer mest, er det Kristin Holte: I verdenstoppen i crossfit, men har drevet mange idrettsgrener på veldig høyt nivå før hun begynte med Crossfit. Tror ingen i Norge, uansett kjønn, er totalt sett bedre trent enn henne. Hun kan til og med løpe langt og fort!   

6.    Hvem vil du fremsnakke?      

Morten Hellevang, daglig leder i EVO. Han er en få av «outsidere» i bransjen som både har forstått bransjen og som tilfører nyttig kunnskap inn. Gjennom verv i Virke, har han gjort mye for treningsbransjen, spesielt overfor myndigheter, som vi som løper rundt i tettsittende treningsklær ikke makter. 

Henning Holm, daglig leder Akademiet for personlig trening (AFPT). Han var med meg lenge i SATS, tok steget over til EVO og klarte sammen med EVO teamet å realisere en driftsmodell for både sentre og PT som er imponerende god og enkel.  

Espen Arntzen: grunnlegger av Akademiet for personlig trening (AFPT). Han har skap en utdanningsinstitusjon som har blitt sterkere og sterkere gjennom mer enn ti år og evner å trekke til seg svært dyktige og trivelige folk som bryr seg om både studentene, yrket og hverandre. Et superteam det er kult å få være en del av. I tillegg er han svært raus mot både forelesere og veldedige formål.

Wenche Evertsen: Nåværende SATS Norge sjef. Hun var min nærmeste sjef da jeg jobbet som produktansvarlig i SATS Norge. Hun er usedvanlig god til å la de beste argumentene vinne diskusjoner. Minst mulig føleri – mest mulig fakta! I tillegg bra humor og knallgod syklist!

Andreas Skjetne: Markedsansvarlig i EVO. Han er altfor ung til å være så flink som han allerede er nå. I tillegg løper han nesten dobbelt så fort som meg på 10 km og løfter 120kg i benk!

Norges Idrettshøgskole: Dette er jo en institusjon der jeg selv studerte i 5 år, men den er stappfull av dyktige folk som skaper mye kunnskap om idrett, trening og ikke minst utdanner mennesker som skal hjelpe andre i aktivitet.  

7.    Hva angrer du mest på å ikke ha gjort her i livet?   

At jeg ikke drev med turn som barn. Det hadde gjort underverker for min hjelpeløse motorikk og gjort det meste av mitt fysiske liv lettere som voksen😊


Sjekk ut vårt nye treningsprogram: Maksimal Muskelvekst


8.    Hva er det villeste du har gjort?    

Jeg er ikke akkurat en «crazy person», men jeg er litt fornøyd med å ha løftet knebøy med en italiensk veibom midt på natten en gang i 2004 (den bommen var skeiv dagen etter) og er litt stolt over at jeg turte å la en kvelerslange snurre seg rundt armen min i jungelen i Australia (det var en hasjrøykende guide der, men tror ikke han hadde helt kontroll). 

9.    Hvis du kunne velge mellom alle menneskene på jorda, hvem ville du helst ha bedt med ut på middag? Hvorfor?

Da velger jeg to middagsvarianter:

Jill Jahrmann, samboeren min. Vi går altfor sjelden ut sammen så det hadde vært bra om vi kunne hatt en lang kveld med mat, vin og mye prating uten forstyrrelser.

Donald Trump: Er han ekte eller har han bare vært med på 4 års reality i det Hvite hus? 

10. Hvordan ville en perfekt dag for deg se ut?

Sove uforstyrret til klokka 9. bli vekket opp av blide unger (skjer nesten aldri!). Frokost med hele familien før vi stikker på en 3 timers skogtur til fots med god mat og drikke. Hjem og slappe av med litt TV sport. Deretter ei skikkelig intervalløkt på sykkelrulla etterfulgt av heftig biffmiddag, litt vin, potetgull og «koma» på sofaen. 

Tusen takk til Halvor, for ditt bidrag til 10 på Topp med Trening.no

Ta gjerne turen innom Halvor på Instagram

Neste uke kommer en ny treningsprofil med sine 10 på topp med Trening.no