Espen B Andersson – Vi alle har et uforløst potensial

Han elsker å forstå, tilrettelegge og avdekke de egentlige utfordringene som blokkerer oss fra å bevege oss videre. Bli bedre kjent med Espen B Andersson her!

Espen mener vi alle har noe til felles, at vi sitter inne med uforløst potensial. Et potensiale så stort og fascinerende at det vanskelig kan forstås. Kanskje skal det ei heller forstås, men han mener det på mange måter et kraftfullt og nyttig verktøy som kan drive oss opp og frem.

Espen arbeider som personlig trener, og har gjort det på fulltid siden 2012. I dag driver han også sitt eget PT-Studio på Bryn i Oslo, hvor han tar imot kunder som ønsker oppfølging innen trening, coaching og livsstilsendring.

Han tilrettelegger for tøff fysisk trening, gode kostholdsråd og tilbakemeldinger på teknikk og hvordan kundene kan trene så nært optimalt som mulig. Men det han legger aller mest vekt på i arbeidet sitt er menneskene og målene deres.

Her svarer han i 10 på topp med Trening.no:

1. Hvorfor er trening viktig for deg?

– Trening er for meg en kombinert reise i mestring og mentalt overskudd. Følelsen av å kjenne på progresjon og det å være sliten, men vokse seg sterkere over tid, er noe som føles uvurderlig, og som jeg unner alle andre å kjenne på.


2. Hvilken treningsform liker du best?

– Jeg har en bred idrettsbakgrunn, og har drevet med blant annet langrenn, fotball og fitness. Jeg er nok ikke den typen som er låst til en treningsform ene og alene, men jeg søker stadig å utfordre meg videre, og har som regel alltid et spesifikt mål eller en oppgave jeg arbeider konkret for å klare. Det kan være tunge knebøy og 10 km på en gitt tid.

Jeg tror mange har godt av å utforske treningsformer litt bredere en hva man kanskje er kjent med, det ligger så mye uforløst og spennende rundt ethvert hjørne vi tør oppsøke.


3. Hvordan ser din treningsuke ut?

– I disse tider er det en fin fordeling mellom utendørsløping og styrke, ganske nøyaktig 50/50. Styrketreningen underbygger løpingen, så det er litt annerledes øvelsesutvalg på denne måten enn om jeg f.eks. hadde trent utelukkende for styrke eller estetikk som tidligere med fitness. Jeg har som en grunnregel at jeg skal ha fysisk aktivitet hver dag, men at jeg er åpen for å vike fra planen med andre treningsformer enn det planlagte, så lenge det blir noe.


4. Hva er favorittserien din?

– Jeg ser fint lite på TV, men jeg synes Ozark er en serie som er verdt fokus. Jeg har veldig sansen for serier som tør bruke tid, og som ikke har et behov for å imponere seeren etter 45 minutter.


5. Hvem inspirerer deg?

– Åh, det er så mange! Jeg er svak for mennesker som har jobbet seg opp fra ‘ingenting’, og som har bevart ydmykhet og godhet på veien, og i tillegg turt å stikke hodet frem i et samfunn som er forferdelig hardt preget av Janteloven. Her i Norge synes jeg Erik Bertrand Larssen gjør en veldig god figur.

6. Hvem vil du fremsnakke?

– Jeg fremsnakker og respekterer høyt alle dem som arbeider som selvstendig næringsdrivende i Norge, og som står på, dag ut og dag inn, tøffe tider eller ei. Er det én ting jeg lærte tidlig da jeg begynte selvstendig, er det at ingenting her i livet verdt arbeide for kommer gratis. Ikke kunder, ikke økt omsetning, ikke gode relasjoner. Man er nødt til å arbeide hardt og lenge for det man ønsker og drømmer om. Det gir deg også en dypere innblikk i samfunnet, og hvordan alt henger sammen, det være seg kostnader, avgifter og hvorfor ting er som det er.


7. Hva angrer du mest på å ikke ha gjort her i livet?

– Jeg angrer ikke, det strider grunnleggende med både mitt tankesett og hvordan jeg ser på livet. Det er mange ting jeg har opplevd og stått i som har vært tøft, men jeg ville ikke vært foruten. Det høres sannsynligvis klisjefylt ut, men sannheten er at våre liv er en unik sammensetning av kontraster, oppturer og nedturer. Du er nødt til å møte på motstand for fullgodt å sette pris på de gode ting som følger.

8. Hva er det villeste du har gjort?

– Å si opp min faste IT-jobb, for så å begynne på PT-studiet fullstendig uten en plan og viten om hva jeg hadde i vente. Men jeg er samtidig så utrolig glad for at jeg tok sjansen!


9. Hvis du kunne velge mellom alle menneskene på jorda, hvem ville du helst ha bedt med ut på middag? Hvorfor?

– Det hadde vært morsomt å ta en prat med Walt Disney. Jeg tror det er vanskelig å forstå hvor enorm innflytelse han hadde og fremdeles har på alle unge rundt om i verden i dag.

10. Hvordan ville en perfekt dag for deg se ut?

– Det er den jeg allerede lever. Hverdager fylt med PT-timer, egentrening og små sideprosjekter, er nettopp det jeg elsker og det som gjør livet så ufattelig mye mer givende enn det mange dessverre opplever og føler seg låst i og til. Som jeg har sagt til så mange de siste årene: Jeg tror mange både skylder seg selv og hadde hatt godt av å jobbe selvstendig, om så for en periode. Det gir deg et annet perspektiv på livet, og vil enten åpne dører, eller lære deg å sette mer pris på hva du allerede har.

Tusen takk Espen, for ditt bidrag til 10 på topp med Trening.no

Ta gjerne turen innom Espen på Instagram

Neste uke kommer en ny treningsprofil med sine 10 på topp med Trening.no