10 på topp med Suzanne Svanevik

Vi lanserer artikkelserien 10 på topp med Trening.no. Kjente treningsprofiler svarer på 10 spørsmål – slik at du kan hente tips, inspirasjon og treningsglede fra dem!

Første kvinne ut i denne spalten er Suzanne Svanevik, en 25 år gammel trenings- og fitnessinfluenser fra Bergen. Suzanne lever etter livsmottoet «Live | Love | Lift». Sammen med brødrene sine driver hun treningssenteret Bergen Performance Center. Her er hennes 10 på topp:

1 Hvorfor er trening så viktig for deg?

Trening er først og fremst viktig for meg fordi det gir en psykisk og fysisk tilfredsstillelse. For meg er trening som en lykkepille. Jeg blir en gladere person og får mer overskudd i hverdagen.

Jeg synes det er utrolig spennende å utvikle kroppen min utseendemessig, øke styrken, skape mer bevegelighet og samtidig ha kroppsbeherskelse! Kroppen er en fantastisk maskin og vi er født for å bevege oss! Du kan selv utvikle kroppen din slik du selv vil og det gir en stor mestringsfølelse.

2 Hvilken treningsform liker du best?

Uten tvil så liker jeg styrke og powerbasert trening best! Dette er noe av det jeg ser på som vanskeligst å utvikle og derfor trigger det meg mest! En sterk kropp er en sunn kropp og for meg virker det bare mest fornuftig å trene styrke. Jeg liker også veldig godt kjøre korte intensive økter med høy hjertefrekvens.

3. Hvordan ser din treningsuke ut?

Det spørs hvilket fokus jeg har, da det endrer seg fra tid til annen. I løpet av året har jeg fokusområder der jeg for eksempel ønsker å forbedre meg på ulike styrkeøvelser. For tiden så har jeg ingen fast treningsplan og trener på styrker og svakheter om en annen. En typisk uke for meg er lagt opp slik at jeg har overkropp og underkropp annen hver dag. Noen dager trener jeg doble økter, andre dager ikke, der jeg har styrke som økt 1 og høyintensitet som økt 2. Jeg er flink å lytte til kroppen min og er veldig flink å slappe helt av når jeg føler behovet for det.

4. Hva er favoritt serien din?

Jeg ser ikke så mye på serier, men den beste serien jeg har sett må være «The Punisher». Send meg gjerne serie-tips😃

5. Hvem inspirerer deg?

Det er mange som inspirerer meg på forskjellige måter, men jeg blir inspirert av folk som gjør sin greie, tar vare på kroppen og helsen sin, lever livet sitt og klarer å se verden fra flere sider og ikke bare det typiske synet som Ola Nordmann har.

6. Hvem vil du fremsnakke?

En som jeg virkelig vil fremsnakke er Frode Fyllingsnes @frode_med_stol. Han er et unikum at et menneske og da tar jeg ikke hardt i engang! Hans engasjement for å få alle uansett sett form og alder i fysisk aktivitet, sin glede, pågangsmot, positivitet og sitt syn på livet er virkelig noe for seg selv. Han må rett og slett bare oppleves.

7. Hva angrer du mest på å ikke ha gjort her i livet?

Det må være å ikke ha reist mer rundt i verden til forskjellige steder og opplevd ulike kulturer. Jeg er enda ung og jeg har store planer om å endre på dette når verden åpner opp igjen.


Kanskje du også vil lese denne: Treningsprogram: 10 uker til din toppform

8. Hva er det villeste du har gjort?

Det villeste jeg har gjort er absolutt noe jeg tenker ikke egner seg på trykk her.

9. Hvis du kunne velge mellom alle menneskene på jorda, hvem ville du helst bedt ut på middag, og hvorfor?

Det må være Joe Rogan som driver podcasten «The Joe Rogan Experience» hvis han snakket norsk. Han virker utrolig jordnær, open minded, morsom og kunnskapsrik og jeg er sikker på at det ville vært en innholdsrik middag.

10. Hvordan ville en perfekt dag for deg se ut?

Våkne opp på et idyllisk sted etter 12 timer søvn, spise en stor og god frokost med kaffe. Få inn en treningsøkt. Tilbringe formiddagen langs sjøen på stranden. 2 timer med avslappende massasje. Ut på middag på en koselig restaurant på kvelden. Avslutte kvelden og natten med gode venner på en festival med god musikk.


Tusen Takk Suzanne, for ditt bidrag til 10 på Topp med Trening.no

Ta gjerne turen innom Suzanne på Instagram:

Neste fredag kommer en ny treningsprofil med sine 10 på topp med Trening.no