Er du på rett vei?

For å vite om du er på rett vei må du evaluere. Her er noen tips til hvordan du skal vite om du er på rett vei.

Slik går du opp i vekt

For noen mennesker er det vektøkning som er aktuelt for å bedre helsen sin eller å øke prestasjonsevnen. Her er løsningen på en sunn vektøkning.

Hverdagsaktiviteten

Fra å være i stand til å jobbe mangfoldige timer til dagen under tunge forhold – ute på åkrene, i gruvene og ute i skogen – har vi mer og mer imobilisert oss selv.

Bli ledsager du også

Blinde og svaksynte landet over er avhengige av hjelp for å være i fysisk aktivitet. Kanskje du kunne tenke deg å være ledsager?

All motivasjon er like bra

Det er synd at treningsbransjen i dag forbindes så mye med rene kosmetiske mål. Selv om det naturligvis er et stort fokus på sommeren da man går mer lettkledd er det absolutt ikke alle som har dette som det viktigste målet.

Operasjon den kraftigste placebo

Placeboeffekten er den målbare eller følte bedring i helse eller adferd uten virkelig medisinsk behandling, også kalt forventningseffekten. Denne effekten kan være kraftig – og den kraftigste av alle er trolig operasjon.

Stressa av trening?

Trening og fysisk aktivitet er en viktig del av vektreduksjon, sammen med kosthold. Men noen ganger kan treningen virke mot sin hensikt.

Hva er god helse?

I 1946 kom Verdens Helseorganisasjon med en ny definisjon på helse – en definisjon ikke alle støtter.

Inaktivitet er mye farligere enn overvekt

Inaktivitet fører til dobbelt så mange dødsfall som overvekt, viser tidenes mest omfattende studie av europeeres helse. Heldigvis er det lite som skal til før du reduserer risikoen for tidlig død betydelig.